top of page

episod 6: Metoda 5 de a aplica la un job: Facebook


Facebook-ul, într-adevăr, este o altă modalitate de a aplica la joburi și, până de curând (dar cred că acum s-a scos) exista acea opțiune, acea secțiune în Facebook în care angajatorii puteau să încarce și să activeze joburi pe Facebook. Cred că s-a scos, însă există paginile companiilor sau poate chiar profiluri de companie create. Şi atunci, bineînțeles, puteți să urmăriți companiile care vă interesează și să urmăriți activitatea lor în Social Media și în general anunțurile de recrutare pe care aceștia le au acolo.


Anunțurile de recrutare, da, sunt promovate și pe paginile companiilor. Puteți să abordați, să scrieți direct companiei respective pe pagina de Facebook sau, mai mult decât atât, puteți să lăsați comentarii, pertinente bineînţeles, care să denote profesionalismul, nu ”detalii” sau pur și simplu să te arunci la comentarii automate fără a citi corpul textului și toate detaliile pe care anunțul acela le are.


Pentru că mi s-a întâmplat și mie. Postasem un anunț de recrutare și evident erau absolut toate detaliile legate de beneficiile pe care le are noul angajat, iar în comentarii exista o întrebare, sau poate chiar mai multe, legate de aspecte care erau deja în corpul mail-ului. Vă dați seama că, eu, ca și recruiter, implicat în selecția candidaților, nu am avut o primă reacție pozitivă, pentru că am creat acel anunț de angajare astfel încât să fie toate detaliile acolo.


Deci, când vine vorba de Facebook, cel mai bine interveniți prin a aborda direct pe pagină sau pe profilul de companie acel angajator. Şi, mai mult decât atât, puteți să comentați pertinent la anunțul pe care compania îl are.


Sunt Dora Brăhaița, trainerul tău de la Restart Camp și sper că te-a ajutat invitația mea la analiză. Iar dacă ai nevoie de astfel de idei și de strategii pe care să le poți pune în practică chiar de a doua zi, dă Like & Follow paginilor noastre #RestartCamp.

Postări recente

Afișează-le pe toate

Cum să te menții conectat la piața muncii? - ep.2

Ce înseamnă să te menții conectat la realitatea muncii din zona, din regiunea ta? Înseamnă să cunoști persoane care lucrează în domeniul în care tu lucrezi, sau în domeniul în care îți dorești să lucr

bottom of page