top of page

episod 5: Metoda 4 de a aplica la un job: LinkedIn


LinkedIn-ul știm că este o platformă profesională destul de nișată și destul de foarte bine, adică foarte bine structurată în ceea ce privește anumite cuvinte cheie după care recruiterii caută anumiți candidați potriviți și acele cuvinte cheie se regăsesc și în anunțurile de recrutare sau cel puțin ar trebui să se regăsească și ar trebui să se regăsească și în textul CV-ului sau profilului tău de LinkedIn ca și candidat.


În momentul în care este publicat un anunț de joburi pe LinkedIn, da, puteți să aplicați cu butonul acela de ”Apply now” sau ”Aplicare rapidă”, cum se numește acolo, dar diferența pe LinkedIn este că adesea este menționat și recruiterul care se ocupă de acest proces de recrutare. De ce? Pentru că așa este structura platformei și trebuie să menționeze și acest recruiter și este o bună idee să intrați în contact, să vă adăugați pe LinkedIn acel recruiter și este o bună idee să îl abordați, fie că ați aplicat, fie că nu ați aplicat încă și să cereți mai multe detalii despre rolul respectiv sau pur și simplu să vă exprimați intenția că sunteți interesat.


Mai mult decât atât, pe LinkedIn puteți să urmăriți să vedeți ce persoane mai lucrează în compania respectivă sau pe rolul respectiv în compania aceea, să vă uitați un pic la perioada de când lucrează acolo, la acțiunile pe care le-au făcut de când lucrează acolo, nu știu, poate sunt activi pe LinkedIn, poate postează diverse lucruri care se întâmplă în compania respectivă, adică să vă faceți research-ul acesta amănunțit, pentru că nu este suficient doar să aplici și să zici ”gata, mi-am făcut datoria de candidat, am aplicat, de aici mingea este la angajator”. Nu este suficient. Trebuie să continui cu acest research.


Postări recente

Afișează-le pe toate

Cum să te menții conectat la piața muncii? - ep.2

Ce înseamnă să te menții conectat la realitatea muncii din zona, din regiunea ta? Înseamnă să cunoști persoane care lucrează în domeniul în care tu lucrezi, sau în domeniul în care îți dorești să lucr

Comments


bottom of page