top of page

episod 3: Metoda 2 de a aplica la un job: Email-ul


După aceea, este email-ul. În general, este una dintre cele mai folosite metode prin care candidații aplică și este, da, este eficientă.


Este o metodă pe care o folosesc candidații în căutare de job, chiar și când nu este un job activ la compania respectivă pentru că pur și simplu sunt interesați de oportunitate acolo. Ce înseamnă asta? Înseamnă că în momentul în care vrei să trimiți, să candidezi pentru un post și vrei să atașezi CV-ul - mereu am spus: nu trimite, în calitate de candidat, un mail gol, cu subiect, fără subiect sau la subiect să fie doar titlul jobului respectiv.


Pur și simplu încearcă în corpul textului, în mailul pe care îl vei trimite, să evidențiezi câteva dintre motivele pentru care tu ești interesat de companie și calitățile pe care le ai ca profesionist și care te-ar califica pentru rolul acela.


Deci niciodată să nu trimiteți un e-mail gol, doar cu CV-ul atașat, pentru că nu te diferențiezi așa de ceilalți candidați.

Cedeți-mă, sunt foarte mulți candidați care trimit acest mail gol cu CV-ul, nici nu se semnează în mod deosebit.


Trebuie să te prinzi tu din CV de nume, prenume sau mai știu eu ce. Dar consider că mailul este o modalitate de comunicare care trebuie să exprime respect indiferent că este în scris.


Iar în momentul în care te adresezi unui angajator, poate pentru prima dată, prin această formă scrisă, trebuie să o gândești foarte bine, trebuie să o faci diplomat. Trebuie să o faci ca la carte, dacă pot să spun așa.


Așadar, încercați să faceți un mail bun, un mail care să vă pună în evidență și care ar trebui să convingă recruiterul, în proporție de 50%, că voi sunteți candidatul potrivit, încă înainte de a vă deschide CV-ul!


Sunt Dora Brăhaița, trainerul tău de la @Restart Camp și sper că te-a ajutat invitația mea la analiză. Iar dacă ai nevoie de astfel de idei și de strategii pe care să le poți pune în practică chiar de a doua zi, dă Like & Follow paginilor noastre #RestartCamp.Postări recente

Afișează-le pe toate

Cum să te menții conectat la piața muncii? - ep.2

Ce înseamnă să te menții conectat la realitatea muncii din zona, din regiunea ta? Înseamnă să cunoști persoane care lucrează în domeniul în care tu lucrezi, sau în domeniul în care îți dorești să lucr

Comments


bottom of page