top of page

De ce să nu aplici cu același CV la angajatori diferiți?


De ce să nu aplici cu același CV la angajatori diferiți? Poate te întrebi unde e greșeala și lipsa de aliniere, atunci când aplici constant la anunțuri de angajare și totuși nu reușești să găsești jobul potrivit.

Până la urmă, scopul nu este doar să aplici la zeci de joburi, ci să fii selectat pentru interviu. Că să te asiguri că acest lucru se întâmplă și că ai impact, nu este recomandat să aplici constant cu același CV, chiar daca angajatorii sunt diferiți.


👉Fiecare angajator caută în funcție de nevoile echipei și ale organizației, un #candidat cu un anumit set de abilitați, valori și priorități. De aceea, atât CV-ul candidatului, cât și discursul de la #interviu trebuie adaptate în funcție de acestea.


👉Dar cum știi care este nevoia organizației în acel moment și cum poți să întorci situaţia în favoarea ta? Iată câteva elemente de care să tii cont:

✔ Recitește-ți propriul CV, urmărind în paralel textul anunțului de recrutare al companiei

✔ Urmărește fiecare punct din anunțul de recrutare și găsește-i un echivalent în CV-ul tău

✔ Adaptează, completează, evidențiază în CV aspecte din rolurile anterioare pe care le-ai avut , unde ți-ai dezvoltat calități precum cele cerute în anunțul de angajare

✔ Daca nu te regăsești într-una sau doua cerințe, găsește acțiuni, inițiative, activități care pot să compenseze

✔ Imaginează-ți că te recrutezi tu pe tine, fii obiectiv și gândește-te la câteva întrebări pertinente pe care ți le-ai adresa și ce răspunsuri ai da. Sunt șanse mari să primește aceste întrebări la interviu, iar tu vei fi pregătit cu răspunsul.

✔ Investighează cât mai multe aspecte legate de compania și echipa din care ar urma să faci parte. Nu te limita doar la reviewurile de pe pagina de Facebook sau alte siteuri. Citește articole, statistici, urmărește activitatea și în offline a companiei sau a managementului.

✔ Pune întrebări legate de securitatea și dezvoltarea businessului. Nu te interesa doar despre rolul tău și atât. Arată că poți să vezi și imaginea de ansamblu și înțelegi care e rolul tău în ea.

Nu uita: un #recruiter va caută mereu firul roșu sau numitorul comun între ce caută compania în #AnuntulDeAngajare și CV-ul candidatului. 👉 Acționează inteligent și sugerează-i acest fir roșu prin construirea unui CV personalizat, în funcție de rol și companie.


Sunt Dora Brahaita, trainerul tău de la Restart Camp și dacă vrei să-ți afli nivelul de atractivitate în fața angajatorilor + alte sfaturi utile atunci când iți cauți un nou job sau colaborator, te aștept la CURSUL GRATUIT din seria #RestartCamp - Introducere în Personal Branding & Atractivitate în fața angajatorilor și clienților, care va avea loc curând.

Da LIKE și Follow și ne revedem data viitoare.

________________________

Înscrie-te acum pe site-ul nostru, la sectiunea Cursuri.






bottom of page