top of page

De ce nu poți să aplici cu același CV la angajatori diferiți



Poate te intrebi unde e greseala si lipsa de aliniere, atunci cand aplici constant la anunturi de angajare si totusi nu reusesti sa gasesti jobul potrivit.

Pana la urma, scopul nu este doar sa aplici la zeci de joburi, ci sa fii selectat pentru interviu. Ca sa te asiguri ca acest lucru se intampla si ca ai impact, nu este recomandat sa aplici constant cu acelasi CV, chiar daca angajatorii diferiti.

Fiecare angajator cauta in functie de nevoile echipei si ale organizatiei, un #candidat cu un anumit set de abilitati, valori si prioritati. De aceea, atat CV-ul candidatului, cat si discursul de la #interviu trebuie adaptate in functie de acestea.

Dar cum stii care este nevoia organizatiei in acel moment si cum poti sa intorci situaţia in favoarea ta? Iata cateva elemente de care sa tii cont:

  • Reciteste-ti propriul CV, urmarind in paralel textul anuntului de recrutare al companiei

  • Urmareste fiecare punct din anuntul de recrutare si gaseste-i un echivalent in CV-ul tau

  • Adapteaza, completeaza, evidentiaza in CV aspecte din rolurile anterioare pe care le-ai avut , unde ti-ai dezvoltat calitati precum cele cerute in anuntul de angajare

  • Daca nu te regasesti intr-una sau doua cerinte, gaseste actiuni, initiative, activitati care pot sa compenseze

  • Imagineaza-ti ca te recrutezi tu pe tine, fii obiectiv si gandeste-te la cateva intrebari pertinente pe care ti le-ai adresa si ce raspunsuri ai da. Sunt sanse mari sa primeste aceste intrebari la interviu, iar tu vei fi pregatit cu raspunsul.

  • Investigheaza cat mai multe aspecte legate de compania si echipa din care ar urma sa faci parte. Nu te limita doar la reviewurile de pe pagina de Facebook sau alte siteuri. Citeste articole, statistici, urmareste activitatea si in offline a companiei sau a managementului.

  • Pune intrebari legate de securitatea si dezvoltarea businessului. Nu te interesa doar despre rolul tau si atat. Arata ca poti sa vezi si imaginea de ansamblu si intelegi care e rolul tau in ea.

Nu uita: un #recruiter va cauta mereu firul rosu sau numitorul comun intre ce cauta compania in #AnuntulDeAngajare si CV-ul candidatului.Actioneaza inteligent si sugereaza-i acest fir rosu prin construirea unui CV personalizat, in functie de rol si companie.

Sunt Dora Brăhaiţa, trainerul tau de la Restart Camp si daca vrei sa-ti afli nivelul de atractivitate in fata angajatorilor + alte sfaturi utile atunci cand iti cauti un nou job sau colaborator, te astept la CURSUL GRATUIT din seria #RestartCamp - Introducere in Personal Branding & Atractivitate in fata angajatorilor si clientilor.

Inscrie-te pe site-ul nostru, la sectiunea Cursuri.

bottom of page