top of page

Când ai nevoie de un job, nu ești doar în căutare de oferte, ci și de indicii


Când ai nevoie de un job, nu ești doar în căutare de oferte, ci și de indicii.


👈Mulți #candidati se întreabă care e acel indiciu, acel ceva care le poate spune că acesta e ROLUL, acesta e ANGAJATORUL și aceasta este CARIERA pe care trebuie să o urmeze. Experiența ne învață că uneori poți să găsești #rolul care-ți place, însă să nu-ți convină #angajatorul, iar alteori se întâmplă exact invers.


De reținut este faptul că atât #candidatul, cât și #angajatorul caută “the perfect match”. Candidatul iși dorește o #echipa și un #manager cu care să fie pe aceeași lungime de undă, să vină cu drag la lucru, să i se ofere ghidarea necesarăși să simtă că e pe calea cea bunăși că va rămâne pe termen lung în companie. #Angajatorul, la randul lui, își dorește ca noul angajat să se integreze și să devină autonom repede, să se potriveascăîn contextul echipei și să contribuie la atingerea obiectivelor în acord cu formarea sa profesională.


Așadar, nu e suficient să știi unde și cum să cauți #OferteDeJoburi, ci trebuie să ai capacitatea de a le filtra în funcție de competențele tale actuale, de obiectivele profesionale, fără a trece cu vederea industria și tipul de angajator. 👉Ideea nu este să aplici la tot ce-ți pică sub ochi pe siteurile de joburi, pe Facebook sau Linkedin, ci să găsești acele #oportunitati care să fie pentru tine, cel de acum, nu pentru profesionistul care iți dorești să devii.


Dar ce faci atunci când nu știi ce să cauți și cum poți fi sigur că e și ceea ce ți se potrivește?


👈Simplu. Nu mai căuta indicii în afară. Fii strategic și intenționat. Petrece puțin timp cu tine și parcurge un proces de introspecție. Nu trebuie să fii singur, alege un #consultant, un #coach, un #mentor cu care să vorbești despre perioada prin care treci și care să te asculte. Discută despre tine cel de acum și acțiunile tale, atât cu persoane apropiate, cât și cu altele care nu te cunosc atât de bine. Cere-le părerea legat de ce te frământăși analizează răspunsul, fără a-l compara cu ce ai tu în gânduri. Apoi filtrează. Data următoare când vei intenționa să mai aplici la un job, iți recomand înainte să faci un exercițiu: 👉recrutează-te tu pe tine👈 (imagineză-ți ce întrebări ți-ai adresa, cum ai testa anumite abilități etc). Poate să fie foarte interesant ceea ce descoperi dacă privești procesul din alt unghi. Sunt Dora Brahaita, trainerul tău de la Restart Camp și, dacă vrei să-ți afli nivelul de atractivitate în fața angajatorilor + alte sfaturi utile atunci când iți cauți un nou job sau colaborator, te aștept la CURSUL GRATUIT din seria #RestartCamp - Introducere în Personal Branding & Atractivitate în fața angajatorilor și clienților, care va avea loc curând.


Nu uita să Dai LIKE și FOLLOW și ne revedem data viitoare.

________________________

Înscrie-te acum pe site-ul nostru, la secțiunea Cursuri.

bottom of page