top of page

Ce să faci ca manager direct în relația cu un nou angajat


După procesul de integrare, mergem la nivelul următor pe care o companie trebuie sa se focuseze: relația pe care noul angajat o are cu managerul echipei și cu colegii. În primele zile, recomand ca împreună cu managerul să se stabilească obiectivele pe termen scurt (perioada de probă), 2 sau 3 obiective, astfel încât, acel nou angajat să simtă că cineva se preocupă și are niște așteptări de la el, iar aceste așteptări/obiective sunt măsurabile.


Sunt situații în care managerul/angajatorul constată după perioada de probă ca nu e potrivit noul angajat și nu dorește să-l păstreze în companie, însă acesta din urmă habar nu are DE CE primește acest feedback, ce nu a fost bine, câte greșeli a făcut și cât de grave, cu ce impact etc.


Când managerul stă de vorbă cu noul membru al echipei și-i stabilește câteva obiective pe durata perioadei de probă, poate urmări de exemplu: să învețe în aceste 3 luni să utilizeze independent, în proporție de 50%, un anumit sistem sau să rezolve X nr. de cereri de la clienți pe oră etc. (totul măsurabil și realist).


După perioada de probă, managerul ar trebui să se vadă din nou cu noul angajat și să se discute feedback-ul pe obiectivele setate anterior și să seteze obiectivele pe termen lung (anuale, comune pentru toată echipa). Relația cu managerul este importantă, conexiunea și discuțiile pe care un angajat nou le stabilește cu acesta.


Sesiunile 1-1 sunt o altă modalitate care contribuie la construirea încrederii și relației cu managerul echipei. Chiar dacă nu toate companiile au această practică, este o bună ocazie să afli cum se schimbă viața angajatului tău, cum viața personală tinde să-i influențeze comportamentul și rezultatele de la locul de muncă.


Sunt Dora Brăhaița, trainerul tău de la Restart Camp și sper că te-a ajutat invitația mea la analiză. Iar dacă ai nevoie de astfel de idei și de strategii pe care să le poți pune în practică chiar de a doua zi, te aștept online la cursul ”Bazele HR - Recrutare & Selecție” din seria #RestartCamp.

________________________

Înscrie-te acum pe site-ul nostru, la secțiunea Cursuri

Postări recente

Afișează-le pe toate

Cum să te menții conectat la piața muncii? - ep.2

Ce înseamnă să te menții conectat la realitatea muncii din zona, din regiunea ta? Înseamnă să cunoști persoane care lucrează în domeniul în care tu lucrezi, sau în domeniul în care îți dorești să lucr

bottom of page