top of page

Care este cea mai eficientă metodă de a aplica la un job?



Cea mai eficientă metodă prin care poți să ai garanția că aplici și ai șanse și de reușită la jobul respectiv, este acea metodă care presupune constanță și personalizare, adică trebuie să fii constant, să te comporți ca și un candidat în mod constant, adică să ai mintea deschisă, mintea deschisă să cunoști oameni, mintea deschisă să cunoști oportunități, chiar dacă ai un job stabil, pentru că am auzit mulți angajați care zic ”Păi, dar de ce să-mi updatez CV-ul de LinkedIn? Păi, dar de ce să mai am open to work acolo ca să vadă doar recruiterii, că am un job stabil și nu mă interesează să schimb în momentul acesta”.


Și asta zic, în momentul în care, doamne ferește, se întâmplă ceva în compania ta, brusc, se fac concedieri, se duce industria încap, ceva se întâmplă peste noapte și nu te aștepți și poate se încheie colaborarea cu tine, tu în momentul acela, în capul tău răsare ideea ”Vai, acum devin candidat. Și ce mă fac?”.


Din punctul meu de vedere, trebuie să fii un candidat constant, un candidat ”în căutare de oportunități”, o persoană activă și deschisă la oportunități, pentru că în momentul în care devii, pe bune, în căutarea unui job, să nu fie cu disperare și să poți să găsești și instrumentele, repet, pentru a ajunge la oportunitățile de care ești interesat. Mai mult decât atât, personalizarea, atunci când aplici, trebuie să existe.


Deci țineți minte, nu aplicăm cu același CV downloadat de pe eJobs și trimitem la toate companiile și la toate rolurile, și mai mult decât atât, dacă ne hotărâm la una sau două metode prin care vrem să abordăm o companie, atunci o facem la modul autentic și personalizat, nu cu un mail standard sau automat, cum ne sugerează acolo robotul în mesagerie, sau ceva de genul.


Sunt Dora Brăhaița, trainerul tău de la @Restart Camp și sper că te-a ajutat invitația mea la analiză. Iar dacă ai nevoie de astfel de idei și de strategii pe care să le poți pune în practică chiar de a doua zi, dă Like & Follow paginilor noastre #RestartCamp.

Postări recente

Afișează-le pe toate

Cum să te menții conectat la piața muncii? - ep.2

Ce înseamnă să te menții conectat la realitatea muncii din zona, din regiunea ta? Înseamnă să cunoști persoane care lucrează în domeniul în care tu lucrezi, sau în domeniul în care îți dorești să lucr

bottom of page