top of page

Adevărat sau fals? Feedback-ul pozitiv îl dă managerul, iar cel negativ îl dă recruiterul




Cat de mult conteaza un feedback onest pentru un candidat, mai ales pentru unul neselectat?Mult, putin sau…depinde de cat de pregatit este candidatul sa primeasca si sa gestioneze ceea ce i se transmite in feedback. Iar aici ma refer la acele cazuri in care candidatii nu stiu sa primeasca un #feedback negativ/constructiv si sa-l foloseasca in avantajul lor in viitor.

Cand vine vorba de FEEDBACK, maturitatea profesionala e indicat sa existe si de o parte si de alta.


Ca #recruiter ajungi sa gestionezi diverse situatii emotionale pe durata procesului de recrutare si selectie. Si tocmai pentru ca reactia #candidatilor nu este intotdeauna una asumata si matura, recruiterul de-a lungul timpului trage concluzia ca e mai bine sa evite sa dea un feedback sincer si transparent, ca sa nu supere, jigneasca, dezamageasca etc. Cateodata alege nici sa nu-l mai dea deloc.


De curand, am auzit si varianta urmatoare: feedbackul pozitiv sa-l dea managerul, iar cel negativ HR-ul, tocmai pentru ca #ProfesionistulHR a facut asta de mai multe ori si nu trebuie si managerul sa fie pus in situatii inconfortabile. Sunt tare curioasa de parerea voastra, legat de aceasta ipoteza.


Personal, recomand urmatoarele:

1. In recrutarea interna, atat feedbackul pozitiv, cat si cel negativ sa fie dat de catre MANAGER. De ce? Din motive de:

  • Pozitionare

  • Asumare a rolului

  • Argumentare relevanta

2. In recrutarea externa, atat feedbackul pozitiv, cat si cel negativ sa fie dat de catre RECRUITER. De ce?Pentru ca #recruiterul este responsabil de procesul de recrutare end-to-end si tine legatura cu candidatii din exterior.


Sunt Dora Brăhaiţa, trainerul tau din Restart Camp si daca vrei sa inveti cum sa tratezi situatiile dificile in recrutare, mai ales cu candidatii neselectati + alte instrumente care iti cresc eficienta si #NivelulDeProfesionalism ca recruiter, vino la CURSUL GRATUIT - 𝗜𝗻𝘁𝗿𝗼𝗱𝘂𝗰𝗲𝗿𝗲 𝗶𝗻 𝗛𝗥 (𝗥𝗲𝗰𝗿𝘂𝘁𝗮𝗿𝗲&𝗦𝗲𝗹𝗲𝗰𝘁𝗶𝗲) 𝘀𝗶 𝗘𝗺𝗽𝗹𝗼𝘆𝗲𝗿 𝗕𝗿𝗮𝗻𝗱𝗶𝗻𝗴. Inscrie-te pe site-ul nostru, la sectiunea Cursuri.


Postări recente

Afișează-le pe toate

Cum să te menții conectat la piața muncii? - ep.2

Ce înseamnă să te menții conectat la realitatea muncii din zona, din regiunea ta? Înseamnă să cunoști persoane care lucrează în domeniul în care tu lucrezi, sau în domeniul în care îți dorești să lucr

bottom of page