top of page

3 aspecte esențiale de care să ții cont când ceri referințe despre un candidat


Ai omis să ceri referințe despre un candidat și ulterior ai regretat? #CerereaDeReferinte sau investigarea trecutului profesional al candidaților este o activitate necesară, cuprinsă în procedurile de #ResurseUmane ale unei companii și care nu trebuie omisă în procesul de #recrutare.


Pentru mulți recruiteri, a cere #referinte pentru a verifica trecutul profesional al unor #candidati este destul de incomond, de aceea prefera să sară peste această etapă sau cel puțin sa nu o abordeze oficial. Bineînțeles, decizia este cu dublu tăiș pentru ca poți să afli aspecte care să susțină impresia pe care ți-a lăsat-o candidatul în urma #interviului direct sau unele care să îți stârnească îndoieli asupra lui.


Iată 3 aspecte esențiale de care să ții cont:

👉Referințele se cer, în primul rând, candidaților care au ajuns pe #ListaScurta

👉Poți să ceri una sau maxim două persoane de referință

👉Persoanele de referință trebuie să fie de la un angajator, unde candidatul a avut un job similar cu cel pentru care candidează acum

👉Referințele nu trebuie să vină neaparat de la un superior ierarhic, ci și de la un partener/colaborator


Sigurul obiectiv pe care ar trebui să-l ai în discuția cu un fost #angajator al candidatului este acela de a lămuri aspectele care nu te-au convins la interviu, ceva ce ți-a rămas sub semnul întrebării legat de candidat, iar aceste elemente sunt esențiale în desfășurarea eficientă a activității în noul job.👉Nu aștepta ca celălalt să-ți povestească toată istoria sa cu candidatul, pune întrebări țintite și la subiect, astfel încât discuția să dureze aproximativ 10 minute.


Adevărata provocare apare atunci când candidatul ezită sau nu dorește să ofere contactul persoanelor de la care poți obține referințele de care ai nevoie!

Sunt Tudoruta-Ancuta (Dora) Brahaita, trainerul tău din Restart Camp și dacă vrei să înveți să ceri referințe relevante ca să selectezi candidații potriviți + alte instrumente care îți cresc eficiența și #NivelulDeProfesionalism ca recruiter, vino la CURSUL GRATUIT - 𝗜𝗻𝘁𝗿𝗼𝗱𝘂𝗰𝗲𝗿𝗲 î𝗻 𝗛𝗥 (𝗥𝗲𝗰𝗿𝘂𝘁𝗮𝗿𝗲&𝗦𝗲𝗹𝗲𝗰ț𝗶𝗲) ș𝗶 𝗘𝗺𝗽𝗹𝗼𝘆𝗲𝗿 𝗕𝗿𝗮𝗻𝗱𝗶𝗻𝗴, care va avea loc curând.

Nu uita să Dai LIKE și FOLLOW și ne revedem data viitoare.

_______________________

Înscrie-te acum pe site-ul nostru, la secțiunea Cursuri.

Postări recente

Afișează-le pe toate

Cum să te menții conectat la piața muncii? - ep.2

Ce înseamnă să te menții conectat la realitatea muncii din zona, din regiunea ta? Înseamnă să cunoști persoane care lucrează în domeniul în care tu lucrezi, sau în domeniul în care îți dorești să lucr

bottom of page