top of page

Vreau să mă mărit cu Brad Pitt (partea 1)Am fost provocată la un moment dat să răspund la întrebări cu time. Iată ce mi s-a propus: ”Dacă ar fi să mă înveți marketing și vânzări în câteva minute, ce mi-ai spune?”

Așa că am spus ce le spun și cursanților mei: să zicem că eu vreau să mă mărit. Dacă vreau să mă mărit, mă gândesc cu cine aș vrea să mă mărit. Și poate aș vrea să mă mărit cu Brad Pitt. Dacă vreau să mă mărit cu Brad Pitt, o să mă uit în primul rând la mine, să văd ce am eu de oferit lui Brad Pitt. Și o să mă uit să văd dacă sunt frumoasă, dacă sunt deșteaptă, dacă știu să fac sarmale - poate lui Brad Pitt îi plac sarmalele - și așa mai departe. După ce o să mă uit la mine (adică eu sunt produsul) și o să mă gândesc ce am eu unic sau de ce ar veni la mine Brad Pitt și m-ar vrea pe mine de soție și nu pe altcineva, o să mă gândesc dacă eu într-adevăr îl vreau pe Brad Pitt, după ce îmi dau seama care e valoarea produsului meu și ce are de oferit. S-ar putea să îl vreau și pe Banderas sau s-ar putea să vreau mai degrabă un Banderas, decât un Brad Pitt.


Asta înseamnă că pasul 2 ar fi să analizez clientul: Ce fel de client se potrivește produsului meu, dar și ce fel de client îmi doresc. Pentru că s-ar putea să fie anumite tipologii de clienți pe care nu le vrem la noi în companie.


Și pasul 3 o să fie să mă gândesc așa: Sunt frumoasă, sunt deșteaptă, știu să fac sarmale. Lui Brad Pitt s-ar putea să îi placă de mine și mie cred că îmi place de Brad Pitt. Dar după aceea o să mă gândesc: la mine în cartier mai sunt alte fete frumoase, deștepte, care știu să facă sarmale? Si, prin urmare, acesta ar fi abia pasul 3 - analiza concurenților este abia pasul 3.


Să recapitulăm:

1. trebuie să te gândești ce ai tu de oferit - ce ai unic de oferit sau ce ai extraordinar de oferit. Mai exact, pentru ce ar veni cineva la tine să cumpere și nu s-ar duce în altă parte,

2. trebuie să te gândești care clientul tău - acela pe care ți-l dorești și acela pe care poți să îl atragi cu tipul tău de produs

3. abia în pasul acesta o să te duci să îți analizezi concurența și să vezi ce face concurența.


O să mă bucur dacă ați rămas în minte ori cu povestea cu Brad Pitt, ori cu ideea de Marketing în minte.

Sper că această analogie să vă ajute.


Sunt Alina Anghel, trainerul vostru de la @Restart Camp și sper că v-a ajutat invitația mea la analiză.

Iar dacă aveți nevoie de astfel de idei și de strategii pe care să le puteți pune în practică chiar de a doua zi, vă aștept online la cursul gratuit din seria #RestartCamp ”Introducere în Marketing și Vânzări”.

Vedeți în descriere când are loc următoarea sesiune și înscrieți-vă de acum. Avem locuri limitate!

________________________

Înscrie-te acum pe site-ul nostru, la sectiunea Cursuri.

Comentários


bottom of page