top of page

Un lucru util de care să ții cont în design-ul webAstăzi îți spun un lucru util de care să ții cont în design-ul web! Există o legătură între design și psihologie!

Care este aceasta? Ei bine, puntea de legătură dintre un website sau o aplicație și psihicul uman este utilizatorul.


Interfețele web și mobile sunt create pentru a fi utilizate de oameni, iar așteptările lor sunt bazate pe experiența anterioară cu alte site-uri sau aplicații, din cauza tiparelor mentale. Acestea sunt scurtături, automatisme, pe care creierul uman le creează pentru a reacţiona la situaţii deja cunoscute. Utilitatea de bază a unui tipar deja învăţat este că te poate scuti de mult efort mental.


Dacă știi acest aspect, poți proiecta site-ul sau aplicația de care ai nevoie folosind regulile general cunoscute și utilizate în design, deoarece se potrivesc tiparelor mentale ale utilizatorilor, adică răspund fix așteptărilor lor, oferindu-le astfel o experiență plăcută cu o interfață nouă.


Utilizatorii nu mai trebuie să se gândească sau să învețe cum să navigheze sau să interacționeze cu un site sau cu o aplicatie nouă, ci se vor concentra asupra conținutului, mesajului sau produselor și, astfel, succesul este garantat.

Sunt Virginia Brăescu, ambasador la Restart Camp si toate astea le-am învățat de la Georgeta Zamfir, trainer și consultant în Design grafic User Experience și User Interface (UX/UI).


Dacă mai ai nevoie de astfel de informații pentru tine si compania ta, dă Like și Follow și ne revedem data viitoare!

________________________

Înscrie-te acum pe site-ul nostru, la sectiunea Cursuri.


Comments


bottom of page