top of page

Tu știi ce face copilul tău în Internet sau online - episodul 2




Ce pot face ca părinte pentru a-mi proteja copilul în mediul online?


Securitatea copiilor în mediul online este la fel de importantă precum siguranța pe care noi, părinții, le-o oferim în viața de zi cu zi, în mediul offline. Am devenit conștienți că o mare parte din pericolele sociale s-au mutat în online și aici sunt multe capcane în care copii pot pica atunci când accesează Internetul.


O preocupare a părinților, atunci când copiii accesează Internetul, o reprezintă site-urile cu conținut nepotrivit – pornografic, violent, cele care promovează consumul de droguri, site-urile de jocuri de noroc sau cele în care se regăsesc trimiteri către sinucideri.


De asemenea, rețelele sociale pot fi un pericol pentru copii dacă aceștia nu cunosc câteva reguli de utilizare – pot accepta prietenia unor necunoscuți, pot accesa link-uri periculoase, pot transmite date personale.


Totodată, dependența de Internet a unui copil îi poate afecta performanțele școlare.


Nu în ultimul rând, un copil lăsat singur la calculator poate săvârși, fără să știe, acțiuni ilegale – descărcare de fișiere (filme sau muzică) protejate de legea drepturilor de autor.


Copiii nu vor fi niciodată 100% în siguranță pe Internet dar nici izolarea lor de mediul online nu reprezintă o soluție. Nu putem să îi creștem într-un glob de sticlă și să le dăm acces doar la ceea ce dorim noi.


Ce putem face, totuși?

- Nu îi lăsăm singuri, le asigurăm o educație în tot ceea ce înseamnă prezența și comportamentul în mediul online. Este important să vorbim cu ei, să le explicăm, încă de când sunt mici, cum să folosească în mod responsabil Internet-ul. Să le arătăm pericolele și riscurile care apar, să îi ajutăm să evite greșeli pentru care ar putea plăti scump.

- Comunicăm cu ei permanent pentru a afla care sunt tipurile de interacțiuni pe care copilul le are în online și cu cine – ce site-uri accesează, ce face pe acele site-uri, cât timp petrece pe ele. - Stabilim reguli de siguranță online pe care le comunicăm copilului.

- Combinăm educația cu măsuri tehnice și cu o monitorizare a activității copilului în mediul online.


Sunt Oana Stancu, trainer și consultant la Restart-Camp și dacă mai ai nevoie de astfel de informații pentru tine si compania ta, nu pierde cursul gratuit pe care ți l-am pregătit - Bazele GDPR și Securitatea informației .


Profită de faptul că în această perioadă Modulul I (3 ore) este 📣 #GRATUIT. Profită și rezervă-ți un loc ACUM la un #CursGratuit 👉👉👉 aici .


Mai mult decât atât, vei avea ocazia să continui cursul cu #PracticaPeBune timp de 6 luni, în timpul tău liber, în #TabaraOnline#RestartCamp. Vino la curs să afli detalii.

Postări recente

Afișează-le pe toate

ความคิดเห็น


bottom of page