top of page

Tu știi ce face copilul tău în Internet sau online - episodul 1
Internetul poate fi accesat de oriunde, nu numai de acasă și un click greșit îi poate pune pe copii în pericol. Copiii vor încerca întotdeauna să experimenteze pe Internet și cu orice click riscă să se pună în pericol.

Cei mici se înțeleg foarte bine cu tehnologia de la vârste din ce în ce mai fragede. În ziua de astăzi, ei încep să folosească rețelele de social media ca metodă de socializare și de explorare a comunităților online, de îndată ce învață să scrie. Iar Internetul avansează repede și apar din ce în ce mai multe rețele sociale care se adresează unor audiențe din ce în ce mai tinere.


Pe de altă parte, noi, ca părinți, celebrăm fiecare pas pe care îl face copilul în utilizarea tehnologiei. Ne mândrim cu copiii și îi încurajăm să învețe cât mai mult. Dar ce se întâmplă de la momentul în care copilul învață să acceseze computerul, până la momentul în care cade victima manipulărilor pe Internet? Ce putem face noi, ca părinți, să nu se ajungă aici? Important este să nu îi lăsăm singuri.


Sigur, există instrumente de limitare a accesului la anumite site-uri, platforme, aplicații dedicate copiilor și este bine să le utilizăm. Dar ce facem atunci când copilul nostru se întâlnește cu alți copii care nu au astfel de condiționări? Probabil va accesa la aceștia tot ce știe că nu poate de acasă.


Avem câteva soluții care sunt la îndemâna noastră:

- Comunicarea permanentă cu copilul. Prin discuții și exemple acesta să poată conștientiza riscurile care există. Să le prezentăm atât avantajele, dar și pericolele care apar.

- Stabilirea unor reguli de siguranță

- Utilizarea unor aplicații de parenting control.


Sunt Oana Stancu, trainer și consultant la Restart-Camp și dacă mai ai nevoie de astfel de informații pentru tine si compania ta, nu pierde cursul gratuit pe care ți l-am pregătit - Bazele GDPR și Securitatea informației.


Profită de faptul că în această perioadă Modulul I (3 ore) este 📣 #GRATUIT. Profită și rezervă-ți un loc ACUM la un #CursGratuit 👉👉👉 aici .


Mai mult decât atât, vei avea ocazia să continui cursul cu #PracticaPeBune timp de 6 luni, în timpul tău liber, în #TabaraOnline#RestartCamp. Vino la curs să afli detalii.

Postări recente

Afișează-le pe toate

Cum să te menții conectat la piața muncii? - ep.2

Ce înseamnă să te menții conectat la realitatea muncii din zona, din regiunea ta? Înseamnă să cunoști persoane care lucrează în domeniul în care tu lucrezi, sau în domeniul în care îți dorești să lucr

Comments


bottom of page