top of page

Trei aspecte utile pe care este bine să le știi despre usertesting


Îți prezint trei aspecte utile pe care este bine să le știi despre usertesting, unul dintre cele mai utilizate teste în design. Usertesting este un test de utilizare. Înainte de a dezvolta un produs este recomandat ca prototipul acestuia să fie testat, pentru a se corecta eventuale erori sau aduce îmbunătățiri.


Reține următoarele:

  1. Testele de utilizare se referă la observarea comportamentului utilizatorilor reali când interacționează cu interfața și funcțiile prototipului unui produs;

  2. Scopul testării este de a te asigura că funcțiile, caracteristicile și scopul general al produsului sunt conforme cu ceea ce își doresc utilizatorii;

  3. Pentru rezultate relevante, cei care fac testarea nu trebuie direcționați prea mult și ar trebui să li se permită să interacționeze cu produsul în mod natural, pentru a vedea dacă acesta este suficient de intuitiv și confortabil pentru a fi folosit de către cei care nu sunt încă familiarizați cu acesta.

Astfel, afli lucruri despre comportamentul, nevoile și așteptările utilizatorilor, în avans, înainte de lansarera produsului. Observarea modului în care cineva interacționează cu interfața produsului, îți oferă posibilitatea de a corecta designul și de a stabili prioritățile de dezvoltare.


Sunt Oana Dorobanțu, ambasador la Restart Camp și am învățat toate acestea de la Georgeta Zamfir - trainer și consultant în Design grafic User Experience și User Interface.

Dacă mai ai nevoie de astfel de informații pentru tine si compania ta, dă Like și Follow și ne revedem data viitoare!

________________________

Înscrie-te acum pe site-ul nostru, la sectiunea Cursuri.

Comments


bottom of page