top of page

Trebuie să arate bine pagina de Instagram ca să primesc urmăritori?


Bineînțeles! Modul în care arată pagina de Instagram contează mai ales atunci când o persoană decide dacă să îți dea sau nu follow.


De ce am spus înainte că se merge foarte mult pe vizual? Pentru că lumea apreciază esteticul, frumosul. E un truc important pe care trebuie să-l știi – și anume grid-ul, adică așezarea pozelor în pagină/pe profil.


Acest grid este, de fapt, primul impact pe care îl are vizitatorul atunci când îți vede pagina. Dacă acest grid este inspirat și potrivești pozele astfel încât să ai un cont curat din punct de vedere vizual, ușor de urmărit și atractiv, vei vedea că oamenii încep să-ți dea follow și pentru acest lucru.


Ce înseamnă că trebuie să potrivești pozele? Înseamnă că nu poți posta când vrei tu pe Instagram, ci trebuie să îți pregătești dinainte postările și să fii atent atunci când le postezi, să respecți acest layout – grid – pe care ți l-ai propus.


Pentru acest lucru, ai nevoie să îți alegi o temă, adică modul în care realizezi fotografiile. Poți să faci tu fotografiile sau poți să le faci în Canva. Îți dau exemple de teme: toate pozele să fie black&white, adică poze alb-negru. Altă temă, de exemplu: culori vii – să mergi pe mult roz.


Eu îți dau acum exemple care merg pe culoare. Dar poți să alegi ca 2 poze să fie cu produsul tău, 1 poză să fie cu un citat legat de produsul tău. Și pe toate citatele să le pui pe același template. Când intră cineva pe pagină, o să vadă cât de organizat arată acest grid și cât de mult te-ai străduit să îl ai organizat.


Pagina ta trebuie să fie pe o tematică: mâncare, pantofi, flori. Nu este bine să le amesteci între ele.  Azi o poză din vacanță, mâine o poză cu pantofi, poimâine o poză cu mâncare. Adică trebuie să comunici nișat.


O altă idee de a rămâne pe aceeași temă în toate pozele pe care le postezi pe Instagram este să folosești același filtru pentru toate pozele. Știi că Instagram îți permite să alegi filtre pentru orice poză pui și chiar să umbli la filtru, să pui luminozitatea mai mare sau mai mică, să alegi contrastul și așa mai departe. Fă toate pozele într-un singur filtru și folosește-l doar pe acela. De ce? Ca să ai continuitate.


Tot la partea de continuitate intră și dimensiunea fotografiilor. Nu pui poze cu ramă pe pătrat, apoi fără ramă, apoi una pe stil portret, apoi una stil landscape. Dimensiunea pe Instagram și cea mai ok pe care te sfătuiesc să o folosești este cea de poză pătrată.


Indiferent de cum ai făcut tu poza, asta nu mai contează când o pui pe Instagram. Aplicația îți taie fotografia direct pe forma de pătrat – astfel trebuie să ai grijă ca atunci când pozezi, subiectul să fie încadrat în acel pătrat.


Iar dacă vrei să faci poza în Canva, să știi că poți să alegi de la ”Templates” să-ți configureze direct dimensiunea pentru Instagram.


Sunt Claudia Barabas, trainerul tău de la @Restart Camp și sper că te-a ajutat invitația mea la analiză. Iar dacă ai nevoie de astfel de idei și de strategii pe care să le poți pune în practică chiar de a doua zi, dă Like & Follow paginilor noastre #RestartCamp.

Commentaires


bottom of page