Prezenţa în #SocialMedia este un ‘’MUST’’ în vremurile noastre. La nivel personal, a devenit cartea noastră de vizită virtuală.
Am povestit foarte mult și despre faptul că social media a influențat modul în care ne căutăm joburi, modul în care ne angajăm sau suntem angajați. Iar dacă ești antreprenor, ai un #business, cu atât mai mult trebuie să fii acolo unde este toată lumea. Doar că pentru asta ai nevoie și de timp.
Dar știți voi cumva care au fost începuturile acestei epoci social media?
Totul a început în 1997. Iar prima rețea socială a fost rețeaua SixDegrees.com, ce s-a bazat pe jocul “Six degrees of Kevin Bacon”, plecând de la ideea că fiecare persoană se află la șase grade distanță de toți ceilalți oameni de pe Terra.
Inițial a avut o creștere bună, însă oamenii nu erau încă pregătiți la acea dată să socializeze pe astfel de rețele. Apoi prin 2003 – 2004 a început înflorirea rețelelor de socializare. Platforme precum MySpace, LinkedIn sau Facebook au apărut și au înregistrat rapid un număr mare de utilizatori.
Înainte de 2005, Facebook și LinkedIn erau foarte populare. Mai târziu, Twitter, Snapchat, Myspace, Instagram, YouTube, Pinterest și multe alte platforme, au luat naştere datorită cererii de a satisface această nevoie a oamenilor de a lega prietenii şi de a comunica.
Ei bine, după acest boom, companiile și-au dat seama că rețelele sociale sunt și cele mai bune locuri pentru a vâna potențiali clienți sau angajați.
În 2017, majoritatea platformelor de socializare și-au revizuit serviciile cu multe funcții noi, oportunități pentru companii să facă angajări sau pentru #branding .
Aceste rețele au devenit mai utile pentru că au adăugat diverse actualizări importante, cum ar fi faptul că au magazine încorporate, adică poți achiziționa produse direct din Facebook, de exemplu.
Ce înseamnă asta? Înseamnă că noi, ca business owners, am devenit mai disponibili pentru clienții nostri, suntem tot timpul acolo, să le dedicăm timp, dar, uneori, sau de cele mai multe ori, nu avem timp. Este bine că există o gamă largă de instrumente pe care le putem utiliza pentru a automatiza activitățile.
Și să vă dau câteva exemple.
Dacă, de exemplu, vrei să ajungi la un public mai larg cu campaniile tale de #marketing, îți recomand Sendinblue, un instrument de marketing prin e-mail, eficient și ușor de utilizat, ideal pentru creșterea clienților potențiali din online și pentru a transforma vizitatorii unici în clienți care se repetă.
Instrumentul acesta nu te ajută doar să dezvolţi relații mai puternice cu publicul prin e-mail marketing, ci oferă și opțiunea da a-ți automatiza campaniile pe Facebook. Adică lista pe care o faci pentru campania pe e-mail, o folosești și ca audiență în reclama ta pe Facebook, iar acest lucru înseamnă că vizezi persoane care și-au manifestat deja interesul pentru produsul tău și e mult mai probabil ca acestea să cumpere de la tine.
Exemplu - ai reduceri de sezon:
- în ziua 1 din campanie – trimiți e-mail pentru anunțarea reducerilor;
- în următoarele 5 zile faci reclamă pe facebook, pentru aceleași audiențe, în care anunți reduceri;
- ziua 6 și 7 - tot reclamă pe Facebook în care anunţi că mai sunt doar 2 zile până la expirarea reducerilor;
- ziua 7 – e-mail – un mesaj în care putem spune că doar azi mai poți cumpăra la preț redus.
Poți să folosești acest instrument, Sendinblue, foarte ușor, doar să îți faci cont. Are o interfață simplă, este ușor de utilizat și îți oferă, de asemenea, rapoarte și analize detaliate, astfel încât poți continua să urmărești performanța campaniilor și să implementezi modificări în funcție de ce funcționează și ce nu funcționează.
Sunt Claudia Barabas, trainerul tău de la @Restart Camp și sper că te-a ajutat invitația mea la analiză. Iar dacă ai nevoie de astfel de idei și de strategii pe care să le poți pune în practică chiar de a doua zi, te aștept online la cursul Bazele Social Media din seria #RestartCamp.
_____________________
Înscrie-te acum pe site-ul nostru, la secțiunea Cursuri
Comments