top of page

Interviurile sunt prea lungi recruiterul pare nepregătit


Primesti des feedback-uri ca interviurile tale sunt prea lungi, ca nu te incadrezi niciodata in timpul alocat, ti se decaleaza alte sedinte si intarzii cu finalizarea unor sarcini?


Se poate sa fi omis urmatorul lucru:experienta candidatilor la #InterviurileDeAngajare difera de la un angajator la altul si de la un rol la altul. Poate au fost la interviuri care au durat 20 minute sau 1 ora si asteptarile acestora sunt tot pe acolo si in ceea ce priveste compania ta. Adesea sunt angajatori, care isi doresc sa impuste mai multi iepuri deodata si daca tot au “prins” candidatul, il trec prin toate probele posibile in aceeasi zi.


Indiferent ca ai aceasta abordare ca #recruiter, este important sa informezi din start #candidatul in ceea ce priveste STRUCTURA si DURATA INTERVIULUI, tocmai pentru ca acesta sa stie la ce sa se astepte, mai ales daca are ceva programat dupa interviu sau este asteptat in alta parte.


Recunosc, cel putin de 2 ori in viata, am luat parte la interviuri care implicau discutie, testari si in mod clar nu ma asteptam sa dureze 2, 3 ore.


O structra de interviu poate arata asa: 1) eventuale testari 2) discutie pe baza CV-ului 3) prezentare rol (de catre manager/coleg senior) 4) intrebari de final Total durata interviu 1 ora (15 minute fiecare etapa).


Intr-o postare anterioara, recomandam recruiterilor sa implice cat mai mult #managerii in #ProcesulDeRecrutare. In ciuda faptului ca sunt mereu ocupati si paseaza aproape tot timpul responsabilitatea completa HR-ului, afla ca, daca ai o structura bine definita a interviului, poti folosi asta in avantajul tau si in colaborarea eficienta cu managerii.


Cum convingi managerul sa te insoteasca la interviu? Propunandu-i alternative:

  • este prezent pe toata durata interviului

  • desemneaza o alta persoana din departament, un senior care face deja rolul pentru care recrutezi

  • este prezent in partea de final a interviului, pentru a prezenta pozitia, echipa si pentru a cunoaste candidatul

Din experienta pot sa spun ca majoritatea managerilor vor alege optiunea 3 si vor aprecia grija ta fata de timpul si programul lor incarcat. #WinWin


Nu uita, prezenta managerului la #interviu este esentiala, mai ales in discutiile detaliate legate de rol, echipa, sarcini, colaboratori si doar asa poti sa iti pastrezi intacta imaginea de #ProfesionistDeHR, fara a da senzatia candidatului ca esti depasit de situatie, ca nu stii ce vorbesti si nu gasesti raspunsuri argumentate la intrebarile specifice ale acestuia.


Sunt Dora Brăhaiţa, trainerul tau din Restart Camp si daca vrei sa descoperi si alte instrumente care iti cresc eficienta si #NivelulDeProfesionalism ca recruiter, vino la CURSUL GRATUIT - 𝗜𝗻𝘁𝗿𝗼𝗱𝘂𝗰𝗲𝗿𝗲 𝗶𝗻 𝗛𝗥 (𝗥𝗲𝗰𝗿𝘂𝘁𝗮𝗿𝗲&𝗦𝗲𝗹𝗲𝗰𝘁𝗶𝗲) 𝘀𝗶 𝗘𝗺𝗽𝗹𝗼𝘆𝗲𝗿 𝗕𝗿𝗮𝗻𝗱𝗶𝗻𝗴. Inscrie-te pe sectiunea Cursuri din site-ul nostru sa primesti datele de acces! #like #share #careerrestart

Postări recente

Afișează-le pe toate

Cum să te menții conectat la piața muncii? - ep.2

Ce înseamnă să te menții conectat la realitatea muncii din zona, din regiunea ta? Înseamnă să cunoști persoane care lucrează în domeniul în care tu lucrezi, sau în domeniul în care îți dorești să lucr

Comentários


bottom of page