top of page

De ce vin clienții la tine și nu la altcineva


Te-ai gândit vreodată că s-ar putea să fie mai multe motive pentru care vin clienții să cumpere de la tine?

În afară de calitatea sau specificațiile tehnice ale produsului sau serviciului tău? Acest concept în marketing și vânzări se numește USP, unique selling proposition sau în română propunere unică de vânzare și înseamnă motivele pentru care clienții vin la ține și nu se duc în altă parte sau pentru care rămân la ține și nu mai pleacă în altă parte.

Aceste motive pot să țină de lucruri simple, cum ar fi proximitatea. Cu toții mergem unde e mai aproape dacă totuși are cam același tip de produse ca în altă parte. Sau poate să fie faptul că ai toate produsele. Acesta este efectul de supermarket. Sau poate să fie faptul că la tine angajații zâmbesc, sunt foarte drăguți sau sunt foarte săritori. Toate aceste lucruri pot să reprezinte USP. De asemenea, un USP poate să fie că tu ai ambalajul gratuit, că tu ai transportul gratuit, că ai mai multă garanție și așa mai departe.

Și pot fi și lucruri simple cum ar fi atenția pe care o acorzi procesului de cumpărare pentru client, felul în care este făcut website-ul tău, felul în care te adresezi, felul în care oamenii de la call center sau cei care fac suport pentru clienți vorbesc la telefon, sunt instruiți.


Ai foarte mare grijă care este experiența clientului și experiența potențialului client și vezi acolo ce poți întotdeauna îmbunătăți. Acolo s-ar putea să fie diferențiatorul tău față de ceilalți competitori din piață, chiar dacă ești o companie mai mică sau oferi mai puține produse.


Îți urez mult noroc în a găsi soluții pentru îmbunătățirea experienței și îmbunătățirea a ceea ce tu dai mai departe către potențialii tăi clienți.


Sunt Alina Anghel, trainerul tău de la @Restart Camp și sper că te-a ajutat invitația mea la analiză de astăzi. Iar dacă ai nevoie de astfel de idei și de strategii pe care să le poți pune în practică de a două zi, te așteptăm la cursul gratuit din seria #RestartCamp "Introducere în Marketing și Vânzări".

Poți găsi detalii în descriere si poți să vezi, de asemenea, când are loc următoarea sesiune.

Înscrie-te acum! Avem locuri limitate!

________________________

Înscrie-te acum pe site-ul nostru, la sectiunea Cursuri.

Commentaires


bottom of page