Vrem raspunsuri la subiect si intrebari cu sens, iar una dintre intrebarile care le trece cel mai des #candidatilor prin cap este:De ce e libera pozitia la care aplic?Conteaza, ne intereseaza, dar oare chiar ne ajuta, cu adevarat, raspunsul la aceasta intrebare?
Ai tinde sa spui, pai da vreau sa stiu daca #echipa se extinde, daca sunt si alte proiecte in scop etc. Daca acesta este motivul pentru care se recruteaza, de obicei este mentionat fie de #manager, fie de #recruiter cand se prezinta rolul si contextul echipei sau de business. Deci, sigur vei afla.
Mai mult decat atat, daca ti se spune ca a plecat cineva din acel rol si de asta e #PozitiaLibera, incepi sa-ti pui si mai multe intrebari. Din pacate, uiti sa te intrebi:cu ce ma ajuta aceasta informatie?#Interviul este despre tine, rol si companie, despre tine in acel rol si in acea companie. Nu muta focusul de la tine la cel care a plecat, bucura-te ca ai oportunitatea de a fi la acel interviu, pune intrebari care sa te ajute sa iei decizia corecta.
Pe de alta parte, un #recruiter nu va sta niciodata ca sa-ti explice tie de ce a plecat si cum a plecat fostul coleg si nici nu ar trebui sa ai asteparea asta.
Experienta fiecaruia dintre noi cu o #companie este diferita, in functie de oamenii cu care am interactionat acolo si de contextul care ne-a adus impreuna.
Din perspectiva candidatului, atunci cand urmaresti o companiei si vrei sa afli mai multe despre cum ar fi sa lucrezi acolo, daca te-ai potrivi si alte detalii, nu strica sa fii atent timp de cateva luni, poate chiar si un an la:
ce tipuri de pozitii promoveaza ca fiind disponibile
in ce departamente
si cat de des
Verifica stabilitatea echipei.
Odata am lucrat intr-o companie in care exista mare #FluctuatieDePersonal in departamentul de #ResurseUmane, si pentru ca nu mi-am facut temele complet, nu am aflat asta decat atunci cand ajunsesem deja angajata. Astfel, am constatat ca in decursul a 2 ani de zile trecusera prin departament aproximativ 12 persoane (se schimbau alternativ, ba pe recrutare, ba pe salarizare). Iar la un moment dat, cand am discutat cu cineva din afara si am spus unde lucrez, au aparut si mai multe intrebari:"Ah, la voi tot timpul e deschis cate un rol pe HR? Dar cat de mare e departamentul? Si totusi ce se intampla, e de bine sau de rau? De ce nu raman angajatii pe o perioada lunga?" Raspunsurile nu le aveam atunci, insa le-am gasit ulterior.
Sunt Dora Brăhaiţa, trainerul tau de la Restart Camp si daca vrei sa afli cum sa te prezinti in fata angajatorilor + alte sfaturi utile atunci cand iti cauti un nou job sau colaborator, te astept la CURSUL GRATUIT din seria #RestartCamp - Introducere in Personal Branding & Atractivitate in fata angajatorilor si clientilor. Inscrie-te la sectiunea Cursuri de la noi de pe site! #like #share #CareerRestart #BusinessRestart
Comments