top of page

Cum să te menții conectat la piața muncii? - ep.2


Ce înseamnă să te menții conectat la realitatea muncii din zona, din regiunea ta?


Înseamnă să cunoști persoane care lucrează în domeniul în care tu lucrezi, sau în domeniul în care îți dorești să lucrezi, să încerci să menții o conexiune cu ei, să vezi ce s-a mai întâmplat pe piață, care sunt cerințele, care sunt exigențele angajatorilor, care e nivelul salarial în momentul acesta...


Pentru că, știi ce se întâmplă? Dacă stați doar în bula voastră sigură, să zic așa, legată doar de un angajator, acolo unde ai activat și nu vă interesează ce se întâmplă în jur, adică, ce companii au mai apărut, ce condiții oferă, ce salarii oferă ce exigențe au, cum aș putea să ajung acolo, cine lucrează acolo, și așa mai departe.


Dacă nu vă interesează lucrurile astea în mod constant, în momentul în care o să aveți nevoie de un job, o să fie cu disperare, că nu o să știi de unde să o apuci. Este multă informație pe care nu o să o poți asimila și parcurge într-un timp scurt, așadar, dacă începi din timp cu siguranță ai mai multe șanse.


Deci ăsta este sfatul meu, încercați să căutați pe LinkedIn, să vedeți poate și în diverse articole pe Google sau pe Facebook, ce companii s-au mai deschis în regiunea voastră, ce departamente, nu știu, noi filiale și așa mai departe...


Cine lucrează acolo, cine e în departamentul de resurse umane, cine este manager, cine este CEO, ce tipuri de anunțuri postează, oare sunt în căutare de oamenii exact ca și voi, cu competențele pe care voi le aveți, cu experiența pe care o aveți, și cine mai lucrează acolo pe roluri similare, și, bineînțeles, conectați-vă cu aceste persoane și încercați să luați pulsul.


Asta înseamnă să te menții conectat la realitatea muncii din regiunea ta și din industria ta, din domeniul tău.


Sunt Dora Brăhaiţa, trainerul tău de la @Restart Camp și sper că te-a ajutat invitația mea la analiză. Iar dacă ai nevoie de astfel de idei și de strategii pe care să le poți pune în practică chiar de a doua zi, dă Like & Follow paginilor noastre #RestartCamp.


Comments


bottom of page