Cum să salvezi timp planificând conținut pentru social media?


Claudia, cum să salvez timp când planific și creez conținut pentru social media?


Asta am fost întrebată recent într-o sesiune personalizată de consultanță, stai să vezi ce am răspuns.


Nu pot nega, crearea de conținut necesită timp iar o persoană care se ocupă de mai multe conturi de social media trebuie să fie best friends cu individul denumit organizare.


I-am spus antreprenorului să se gândească înainte la următoarele aspecte: ce vrea să posteze (tipul postării), ce vizual pregătește, ce text pune, ce hashtaguri pune, dacă pune link-uri sau nu. La asta trebuie să se gândească ZILNIC, sau..în cel mai bun caz într-o singură zi și pregătește conținut pentru fiecare zi din săptămânile ce urmează.


Antreprenorul deja mi-a spus: „Claudia, sună a provocare, o să-mi fie greu, de ce fac asta zilnic?” Postând în mod constant, conținut valoros, poți să crești audiența, crești gradul de cunoaștere a brandului, îmbunătățești implicarea publicului.


Apoi i-am povestit despre batch working – tradus lucru în loturi. Ce e asta? împărți munca pe care o ai în diferite ore/zile și te concentrezi doar pe asta.


Te concentrezi pe o singură sarcină și intri într-o stare de flux, atunci productivitatea și creativitatea ta înflorește.

Hai să vedem cum facem asta:

Pasul 1: îți faci un calendar pe o lună întreagă

Pasul 2: creezi tot conținutul vizual

Pasul 3: notezi tot conținutul text

Pasul 4: programezi postările


După ce am povestit, antreprenorul doar și-a imaginat cum e să nu te mai întrebi „mâine ce postez?” Pe măsură ce s-a obișnuit să își planifice din timp postările, a înțeles de ce a meritat efortul.


Sunt Claudia Barabas, consultant la Restart-Camp și dacă și tu cauți ghidare și soluții de la un mentor care să fie lângă tine pas cu pas, ei bine, l-ai găsit!


Dă click aici și rezervă o oră de consultanță cu mine, să rezolvam împreună problemele pe care le ai la job sau în business.