top of page

Cum să folosești la maxim potențialul pe care îl are social mediaSigur te calculezi acum cum să folosești la maxim potențialul pe care îl are social media. Cum faci asta?

Îți faci o strategie epică.


E o greșeală pe care mulți la început de drum o fac, se aruncă în implementare și reclame plătite, dar ei nu au încă o strategie pusă la punct.


Eu când mă gândesc la strategie, îmi imaginez un iceberg, și sigur știți expresia „just the tip of the iceberg” tradus în limba romană: doar vârful aisbergului adică ceva care face parte dintr-o problemă/situație foarte complexă, deși alte aspecte ale problemei sau situației pot să nu fie încă evidente. Deasupra apei se vede doar puțin din ghețar sau cum îmi imaginez eu, se văd doar pictogramele de la toate rețelele de socializare. Pe când sub apă, unde e adevărata situație, avem așa: obiective social media, cercetare, monitorizare, analizare audiență, planificare postări etc da?


Hai să vedem cum ar arăta o strategie de social media?

  1. Întâi ne gândim: Ce obiective avem? Să vindem, să creștem vizibilitatea brandului nostru. Acest obiective trebuie sa fie SMART - specifice, măsurabile, realizabile, relevante și limitate în timp.

  2. Ne uităm și la capra vecinului, vorba aia din popor. Nu facem ce face și vecinul, dar putem analiza ce face vecinul.

  3. Ce mai facem? Căutăm inspirație (vezi ce fac și brandurile mari, poate-ți vin idei)

  4. După care, ne gândim pe ce platforme mergem cu postările. Ține minte, trebuie să fii prezent acolo unde este și publicul tău!

  5. Îți mai spun câteva ponturi: trebuie să-ți întelegi audiența, să o faci să intre în contact cu tine.

  6. Apoi, începi să postezi, diferit pe fiecare canal de social media, la orele potrivite.

Sunt multe de povestit despre strategia în social media. Ți-am dat doar câteva detalii esențiale.


Eu sunt Claudia. trainer si consultant la Restart Camp si dacă mai ai nevoie de astfel de informații pentru tine si compania ta, nu pierde cursul gratuit pe care ti l-am pregatit - Introducere in Social Media.

Dă Like și Follow și ne revedem data viitoare!

________________________

Înscrie-te acum pe site-ul nostru, la sectiunea Cursuri.Postări recente

Afișează-le pe toate

Cum să te menții conectat la piața muncii? - ep.2

Ce înseamnă să te menții conectat la realitatea muncii din zona, din regiunea ta? Înseamnă să cunoști persoane care lucrează în domeniul în care tu lucrezi, sau în domeniul în care îți dorești să lucr

Comments


bottom of page