top of page

Cum astupi ”găurile” pâlniei să ajungă mai mulți clienți la final - Episodul 3 DIN 5
Aș vrea să vă povestesc care e conceptul acesta cu analiza clientului. O să îmi spuneți ”bine, Alina, dar nu toți clienții caută așa riguros ca tine și, cu siguranță, nu legat de toate tipurile de produse.” Sigur că da! Dar gândiți-vă de care clienți aveți! Și întrebarea nu este dacă aveți clienți analitici, așa cum am fost eu în povestea din episodul anterior, sau clienți impulsivi – cei care cumpără imediat, nu vor să citească multe lucruri, sunt atrași și de discounturi, Black Friday și altele de genul acesta, ci gândiți-vă că aveți de ambele tipuri. Și s-ar putea să aveți dezavantaje pe o parte și pe cealaltă.


La un moment dat ne-am dat seama că, la noi în Restart Camp, au început să se înscrie mai puțini oameni pe formularul nostru. Noi avem mai multe cursuri gratuite pe care le oferim ca o cauză socială în perioada aceasta cu Covid19 pentru ca oamenii să își poată schimba meseria sau să învețe competențe noi. La un moment dat am observat că pe pagina de înscriere, pe formular, se înscriau mai puțini oameni decât de obicei, dintr-o dată. Și ne-am dat seama de ce – pe pagina aceea începusem să scriem din ce în ce mai multe detalii în partea de sus pentru că veneau întrebări către noi din ce în ce mai des. Și am zis să punem direct acolo informațiile, să le citească înainte să se înscrie pe formularul nostru. A fost o greșeală. Ne-am dat seama că acesta era motivul. Nu ne-am dat seama imediat pentru că noi puneam din ce în ce mai multă informație și făcusem mai multe schimbări în câteva luni. Însă am instalat un software care filmează ce face mouse-ul utilizatorului pe ecran și ne-am dat seama că oamenii își pierdeau răbdarea până ajungeau la formular. Și, prin urmare, un pas din această pâlnie – o ”gaură” din această pâlnie – am astupat-o punând formularul mai sus, după care și-au revenit lucrurile la normal. E un aspect important să analizezi cifrele.


Sunt Alina Anghel, trainerul vostru de la @Restart Camp și sper că v-a ajutat invitația mea la analiză. Iar dacă aveți nevoie de astfel de idei și de strategii pe care să le puteți pune în practică chiar de a doua zi, vă aștept online la cursul gratuit din seria #RestartCamp ”Bazele în Marketing și Vânzări”. Vedeți în descriere când are loc următoarea sesiune și înscrieți-vă de acum. Avem locuri limitate!

________________________

Înscrie-te acum pe site-ul nostru, la sectiunea Cursuri.

Postări recente

Afișează-le pe toate

Cum să te menții conectat la piața muncii? - ep.2

Ce înseamnă să te menții conectat la realitatea muncii din zona, din regiunea ta? Înseamnă să cunoști persoane care lucrează în domeniul în care tu lucrezi, sau în domeniul în care îți dorești să lucr

Comments


bottom of page