Cum aflu ce concurență am atunci când aplic la un job?


Am primit și întrebarea asta: Dora, de unde să știu eu concurența, câte persoane oare mai aplică pe rolul respectiv? Dacă ești „un candidat” constant interesat de ce se întâmplă în jurul tău și în domeniul tău, vei știi și lucrul acesta.


Pentru că o parte din research înseamnă să te interesezi în orașul tău câte persoane mai sunt cu rolul pe care tu îl ai sau cu expertiza pe care tu o ai, cu anii de experiență pe care tu îi ai, adică Junior sau Senior și așa mai departe.


Evident, par multe informații când lucrurile sunt în pripă și cu disperare, dar, repet, dacă ești obișnuit să faci asta în mod constant, o să fie pentru tine o delectare faptul că te interesezi, și nu este absolut nimic greșit.


Chiar recomand să te interesezi cine mai este pe același rol ca și tine, cine mai lucrează în companii cu același profil, de aceeași mărime, cine mai are experiența, anii, pregătirea pe care o ai tu, și atunci, cu siguranță, când vei vedea un job activ care te-ar putea interesa, ai știi cam și cine ți-ar fi concurența.


Sunt Dora Brăhaița, trainerul tău de la @Restart Camp și sper că te-a ajutat invitația mea la analiză. Iar dacă ai nevoie de astfel de idei și de strategii pe care să le poți pune în practică chiar de a doua zi, dă Like & Follow paginilor noastre #RestartCamp.