top of page

Comunicarea între diferite nivele ierarhice în companie

Relația cu colegii contează, mai ales dacă avem un #angajat singur pe rol, care știe doar el cum se realizează un anumit #proces. În aceste situații, toată presiunea este pe un singur om și în mod normal este necesar să se formeze și să se asigure o persoană sau două de backup. Automat, mindset-ul angajatului care știe că mai e cineva, care îl poate ajuta în situații critice sau când are el o problemă este diferit, devine mai liniștit și nu riscă să se panicheze. Angajatorul are grijă ca angajatul său să aibă un anumit confort psihic asigurat.


Comunicarea internă cântărește și influențează imaginea unui #angajator în ochii propriilor angajați: cum se comunică deciziile, cum se reacționează în situații critice, cum se tratează situațiile obișnuite, dar și cele specifice. Nu mă refer doar la comunicarea despre business-ul și activitatea de zi cu zi, cum ar fi comunicarea inter-departamentală sau la nivel ierarhic (evaluări, măriri sau sancționări etc), ci și atitudinea angajatorului când angajatul e în situații critice și are o problemă importantă pentru el sau familia lui.


Înțelegerea pe care o are managerul sau angajatorul în aceste situații va fi definitorie în experiența angajatului la acel loc de muncă. Atitudinea și comunicarea celor două părți în astfel de situații trebuie să fie bazate pe empatie, pentru a nu distruge toată relația și colaborarea de până atunci. Sunt situații care intervin în familia angajatului și poate are nevoie de o pauză sau să plece urgent în timpul programului de lucru, iar dacă angajatorul nu-i acceptă această cerere sau nu arăta preocupare față de nevoia imediată a angajatului, se va ajunge la pierderea relației.


Sunt Dora Brăhaița, trainerul tău de la Restart Camp și sper că te-a ajutat invitația mea la analiză. Iar dacă ai nevoie de astfel de idei și de strategii pe care să le poți pune în practică chiar de a doua zi, te aștept online la cursul ”Bazele Personal Branding & Atractivitate ca profesionist (în fața angajatorilor și clienților)” din seria #RestartCamp.


Profită de faptul că în acestă perioadă Modulul 1 este gratuit.

Vezi în descriere când are loc următoarea sesiune și înscrie-te!

Avem locuri limitate!

________________________

Înscrie-te acum pe site-ul nostru, la secțiunea Cursuri

bottom of page