Pe lângă setările pe care le faci audienței, pe cine targetezi, cine este #BuyerPersona ta, partea vizuală și textul fac diferența. Diferența dintre o instalare de aplicație și 30 de instalări de aplicație o face chiar vizualul și textul pe care le-ai ales.
Alege mesajul potrivit pentru campanie! Un mesaj potrivit este scris corect, are maxim 2 rânduri și este nișat (se adresează fix audienței tale).
Alege vizualul potrivit! Un vizual potrivit atrage atenția. Nu folosi poze șocante și culori care deranjează. Alege poze cu oameni, nu cu obiecte și dacă se poate, mergi pe VIDEO.
Un alt sfat este să faci mai multe #reclame diferite într-o campanie, mai ales când ești la început de drum, ca să vezi ce ți se potrivește, ce performează cel mai bine pentru tine.
Pe orice reclamă pe care o faci, după setările corespunzătoare, nu e suficient să o lași doar să ruleze. Intră zilnic, de câteva ori pe zi, să monitorizezi ce impact are.
Mai ales în prima zi, ține minte că, atunci când dai click pe „promovează”, reclama nu pornește instant, ci este verificată dacă îndeplinește toate criteriile necesare. Iar acest proces poate să dureze între o oră și până la 3 zile.
Am trecut printr-o situație de acest gen. Am promovat un eveniment, care urma să se desfășoare peste 3 zile și am crezut că am acele 3 zile la dispoziție pentru promovarea lui. Dar, surpriză! Reclama s-a aprobat abia a doua zi, deci am pierdut, din start, o zi din planul de reclamă.
Iar la final, după ce reclama se termină, ai mare atenție la raport! Uită-te la rezultate! De ce? Ca data viitoare să știi ce mai e nevoie să îmbunătățești.
Sunt Claudia Barabas, trainerul tău de la @Restart Camp și sper că te-a ajutat invitația mea la analiză. Iar dacă ai nevoie de astfel de idei și de strategii pe care să le poți pune în practică chiar de a doua zi, te aștept online la cursul Bazele Social Media din seria #RestartCamp.
_____________________
Înscrie-te acum pe site-ul nostru, la secțiunea Cursuri
Comentários