top of page

Ce răspunzi la un interviu la întrebarea: Cum îți place să lucrezi - individual sau în echipă?Dacă îți place să lucrezi în echipă sau pe cont propriu, da și întrebarea aceasta e un clișeu la interviu. Însă, dacă ai o discuție și nu un interogatoriu cu candidatul din fața ta, poți să-ți dai seama de tipul de activitate pe care l-a făcut până atunci.

Dacă vrei să-l întrebi dacă a lucrat într-o echipă mare, când prezintă proiectele în care a fost implicat și îți spune: doar eu mă ocupam de acea activitate sau eram singurul care lucra de acasă, poți să întrebi candidatul despre cum sunt lucrurile la el în echipă, în companie, pe rolul pe care dorește să-l obțină.

De exemplu, poți să spui: uite, rolul acesta la noi presupune să lucrezi constant cu cinci colegi și să ai interacțiune în fiecare zi cu toți colegii sau cu cinci clienți/furnizori etc. Candidatul, bineînțeles, dacă are preferințe poate să le spună și să fie onest. Rare vor fi situațiile în care nu va depinde munca unui om și de alți colegi din echipă.

Așadar, candidat trebuie să fie flexibil și ăsta e răspunsul ideal - ești un candidat flexibil și te adaptezi în funcție de situație pentru că și în istoricul tău profesional ai avut ocazia să lucrezi cu 5, 10 membri într-o echipă, dar și în proiecte individuale.

Dacă este foarte important pentru tine, ca și candidat, să lucrezi în echipă și nu ai putea să muncești de unul singur, de acasă sau să ți se încredințeze ceva și doar tu să te ocupi, e bine să spui și asta. Sau interesează-te - în echipa din care ar urma să faci parte cum se derulează activitatea? Interesează-te dacă fiecare angajat are proiectul lui și dacă doar de el se ocupă. Asta înseamnă că nu există prea multă interacțiune și colegii nu se ajută între ei.

Vei ști acest lucru doar dacă vei întreba asta la interviu, pentru a alege în cunoștință de cauză dacă dorești să lucrezi pentru acel angajator sau nu.

Sunt Dora Brăhaița, trainerul tău de la @Restart Camp și sper că te-a ajutat invitația mea la analiză. Iar dacă ai nevoie de astfel de idei și de strategii pe care să le poți pune în practică chiar de a doua zi, te aștept online la cursul ”Bazele Personal Branding & Atractivitate ca profesionist (în fața angajatorilor și clienților)” din seria #RestartCamp.

________________________

Înscrie-te acum pe site-ul nostru, la secțiunea Cursuri


Comments


bottom of page