Aș vrea să explic repede de ce ai avea nevoie de programarea postărilor. E foarte simplu: ca să nu te trezești tu la 7 dimineața, să postezi. Dacă audiența ta e atunci activă, programezi postarea cu câteva zile, chiar o săptămână, înainte.
Hootsuite - o opțiune populară tot pentru programarea postărilor. Cel mai mare avantaj la Hootsuite este ideea că poți programa în bloc – e o caracteristică care îți permite să configurezi o listă de postări programate într-un fișier CSV și apoi să o încarci în interfață. Ce înseamnă asta? Înseamnă că nu mai ești nevoit să postezi manual mesajele în fiecare zi. Al doilea avantaj și, totodată, o caracteristică unică, aș putea spune, este că ai un director de aplicații fictiv în care poți adăuga mai multe rețele sociale și instrumente de #marketing. Îmi place că poți căuta, în funcție de diferite #CuvinteCheie, ce au postat și alții, acesta fiind și un mic insight - când nu mai ai idei de conținut, poți să te uiți în zona respectivă. Oricum, când vine vorba de utilizare, interfața desktop - de pe laptop/calculator - este simplă, intuitivă și ușor de folosit. Practic, după ce te conectezi, vezi în stânga o bară de navigare care găzduiește în toate secțiunile importante. Pe mobil, în schimb, încă nu e foarte bine optimizat. Deci, revenind la versiunea desktop, butoanele principale care te interesează sunt "Adăugați Stream” și “Adăugați o rețea socială”. Aceste butoane îți permit să adăugi orice platformă de rețea socială și să îți creezi fluxurile personalizate. De ce? Pentru ca informația să fie mai bine structurată. Dacă ești de părere că nu o să te descurci foarte bine cu un asemenea instrument, cei de la Hootsuite s-au gândit deja la asta și îți pun la dispoziție asistență prin email, forum comunitar, unde poți pune întrebări și ai tutoriale video pentru orice, au chiar și un chat live. La acest instrument, eu am întâlnit 2 dezavantaje: 1. Nu există asistență prin telefon, dar având chat live, se rezolvă repede. 2. Afacerea fiind în România si publicul țintă din România, nu se folosește Twitter. Când descarc fisierul cu ce am creat în Social Media pe toate canalele pe care le am, nu pot să-l personalizez (să scot twitter).
Buffer – inițial era considerat liderul pieței, deoarece îți permitea să programezi și să publici postări viitoare în toate conturile tale de socializare. Ce este atât de interesant la acest instrument? Nu trebuie să programezi fiecare postare separat. Poți programa postări pentru cinci dintre cele mai populare rețele sociale, respectiv Instagram, Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest. În plus, dacă folosești Google Chrome, poți utiliza extensia de la Buffer și nu vei mai fi nevoit să intri în pagina de web Buffer dacă vrei să dai share la link-urile imaginilor sau videoclipurilor pe care le vizionezi în acel moment, pe o pagină. De curând am citit despre Sprout Social că folosește cea mai recentă tehnologie. AVANTAJE : Poți încerca gratuit platforma pentru 30 zile; Interfața este simplă și intuitivă; Există instrument de monitorizare a cuvintelor-cheie pentru a urmări brandul vostru. DEZAVANTAJE: Nu se pot programa în prealabil mai multe mesaje; Nu au funcția care îți scurtează link-urile pe care le utilizezi. În legătură cu linkurile, iată încă un instrument care te va ajuta în Social Media: Bitly este unul dintre cele mai vechi și mai complexe servicii de URL shortening. Deși îți poți crea un cont gratuit pentru a scurta 500 de URL-uri personalizate sau 10.000 de URL-uri nepersonalizate, magia sa constă în informațiile de care poate profita o companie care folosește serviciul. Printr-o interfață simplă, afli câți oameni au dat click pe link-uri, din ce zonă de pe glob sunt și alte câteva detalii de care poți profita într-o formă sau alta. Mai avem așa: www.socialpilot.co/ ifttt.com/ www.sendible.com/ later.com/ www.tailwindapp.com/ coschedule.com/ www.postplanner.com/ pro.iconosquare.com/ www.agorapulse.com/var1/ www.crowdfireapp.com/?request_locale=en_US socialert.net/ buzzsumo.com/ www.scoop.it/ getpocket.com/en/ mention.com/en/ www.socialoomph.com/ meetedgar.com/ www.zoho.com/social/ www.socialflow.com/ www.kontentino.com/
Toate instrumentele menționate sunt folositoare și îți ușurează munca. Ceva foarte interesant este că majoritatea au partea de BLOG, iar aici ei urmăresc educarea publicului și postează diverse articole care te ajută să fii mai bun pe partea de Social Media. Majoritatea instrumentelor nu sunt gratuite însă, înainte de a le achiziționa, ți se oferă oportunitatea de a le încerca câteva săptămâni gratuit, pentru a vedea dacă ți se potrivesc.Iată ceva ce poate nu știați: Facebook poate fi folosit de asemenea ca instrument pentru publicarea postărilor. Da, ați auzit bine! Poți să-ți planifici din timp crearea de conținut, folosind Meta Business Suite, fie pe desktop, fie pe mobil. Înainte de a începe, trebuie să te asiguri că ai un rol în pagină care îți permite să creezi postări, iar dacă ai și pagină de Instagram, cele două să fie interconectate. Poți să publici o postare text, conținut media (cum ar fi fotografii sau clipuri video), linkuri și altele. Poți să postezi același conținut, atât pe Facebook, cât și pe Instagram (nu recomandăm, dar câteodată, din lipsă de timp, se întâmplă). Poți să alegi dacă publici conținutul pus doar pe Facebook, sau doar pe Instagram. Trebuie doar să reții că, dacă postarea ta pe Facebook a fost una în care ai menționat starea/activitatea, (puteți să puneți acolo "Feeling happy" etc. ), asta nu o să apară pe Instagram, pentru că Instagram nu are funcția aceasta. La fel se întâmplă și când vrei să publici doar scris și Facebook îți recomandă o culoare de fundal (pe Instagram asta nu este posibil). De asemenea, poți programa și povești... STORIES.
Sunt Claudia Barabas, trainerul tău de la @Restart Camp și sper că te-a ajutat invitația mea la analiză. Iar dacă ai nevoie de astfel de idei și de strategii pe care să le poți pune în practică chiar de a doua zi, dă Like & Follow paginilor noastre #RestartCamp.
Comentários