top of page

Care este numărul de pagini maxim într-un CV?


Încă sunt candidați care folosesc acel format de CV – modelul Europass, un format destul de nefericit și neprietenos, pentru că te obligă să pui informația pe o jumătate de pagină. Iar cei care au multă experiență se întind pe 7-8 pagini, ceea ce nu este în avantajul lor.


Recomand să vă alegeți un format de CV cât mai simplu și mai curat; există modele în Canva. Dacă o să căutați niște template-uri pe Google, să alegeți unele foarte ușor de parcurs și puteți să adaptați informația acolo. Undeva la 2, maxim 3 pagini recomand să fie lungimea unui CV. Să aveți atenția și pe forma CV-ului. Să folosiți aceleași fonturi, dacă vreți să evidențiați rolurile, companiile sau perioadele - să fie identice. Să păstrați aceeași distanță între rânduri și paragrafe, estetic să arate plăcut. Când folosiți template-uri predefinite, mare atenție când vreți să adăugați mai multe rubrici decât în template-ul standard, să nu vi se decaleze spațiile.


Chiar dacă lucrați pe un CV în format word / editabil, sugerez să-l trimiteți, atunci când candidați, în format pdf, să nu se poată interveni asupra informației.


Sunt Dora Brăhaița, trainerul tău de la Restart Camp și sper că te-a ajutat invitația mea la analiză. Iar dacă ai nevoie de astfel de idei și de strategii pe care să le poți pune în practică chiar de a doua zi, dă Like & Follow paginilor noastre #RestartCamp.

Comentarios


bottom of page