top of page

Cât de importante sunt datele cu caracter personal?


Ce înseamnă să protejăm datele noastre cu caracter personal?


Înseamnă să menținem aspectele noastre personale, aspectele noastre intime doar pentru noi: gândurile noastre, experiențele noastre, conversațiile purtate, planurile pe care ni le facem.


Probabil că pe unii dintre voi vă amuză întrebarea legată de importanța datelor cu caracter personal. Sau poate vă nedumirește.


Există multe persoane care consideră că nu au nimic de ascuns, nimic de protejat.


Dar, dacă nu ar avea nimic de protejat, de ce nu își publică #parola de la contul bancar pe pagina de #Facebook? Sau parola contului de acces în computerul personal? Sau de ce nu își fac copii ale cheilor de la intrarea în locuință și nu le distribuie unor persoane străine?


Probabil că aceste persoane consideră că viața lor privată este în siguranță, deoarece nu sunt persoane cunoscute și nu prezintă interes.


Dar dacă nu suntem atât de interesanți, de ce unele companii fac atâtea eforturi pentru a colecta datele noastre cu caracter personal? Oare ce văd ele la noi dacă suntem atât de neinteresanți? Ce caută?


Am putea să spunem: atenția noastră. De exemplu, o companie care activează în domeniul tehnic, care dezvoltă tehnologie sau anumite aplicații, are nevoie de atenția noastră pentru produsele realizate și reclamele de promovare.


Sau poate pot prezenta interes banii noștri. O companie este interesată ca noi să ne cheltuim banii pe produsele oferite de aceasta.


Sunt Oana Stancu, trainer și consultant la Restart Camp și dacă mai ai nevoie de astfel de informații pentru tine și compania ta, nu pierde cursul gratuit pe care ți l-am pregătit - Bazele GDPR și Securitatea Informației.


Profită de faptul că în această perioadă Modulul 1 este gratuit.

Vezi în descriere când are loc următoarea sesiune și înscrie-te!

Avem locuri limitate!

_______________________

Înscrie-te acum pe site-ul nostru, la secțiunea Cursuri


Comments


bottom of page