top of page

Brief-ul: specificul industriei, slogan și regiunile geografice - episodul 6 din 9


S-ar putea să fie un pic diferit brief-ul de la o industrie la alta pentru că s-ar putea să fie niște specificuri acolo ale industriei și chiar ar fi bine să le știți. S-ar putea să fie niște lucruri cum ar fi că legislația te obligă să faci ceva. Cum e în Farma – ați văzut în reclamele de la televizor există acel disclaimer acolo jos care zice întrebați farmacistul sau medicul înainte să luați o decizie. Lucrurile de genul acesta sunt stipulate în lege. Adică nu fac ei așa de capul lor orice și noi ar trebui să știm detaliile acestea specifice industriei respective.


V-aș spune despre slogan pentru care am întâlnit percepția că trebuie să fie o frază drăguță și sonoră. Dar să zicem că dacă aveți o covrigărie și vă numiți Chichi-Richi și nu o să știe nimeni că sunteți covrigărie din logo și dacă sub el veți pune sloganul ”din 1900”. Prin urmare sloganul poate să fie un instrument util pentru a spune ce înseamnă Chichi-Richi. Poate să fie ”Covrigi calzi din 1900” și atunci va fi un slogan care să vă și serveasă, care să vă ajute. Aveți mare grijă când vă alegeți sloganul și dacă nu are un slogan clientul vostru, puteți să îl ajutați – din nou este o ocazie să aveți acest serviciu, să creați acest slogan pentru el.


Va mai trebui să știm și care sunt regiunile geografice targetate. Spre exemplu, dacă se plănuiește să se extindă compania, pentru că într-un fel vom vorbi pe înțelesul și felul în care gândește un român și altfel un neamț. Sau într-un fel vom vorbi un moldovean și altfel un ardelean. Chiar îmi place mie comparația asta: se zice că la moldoveni trebuie să le spui despre viață frumoasă și să ne simțim bine, iar unui ardelean despre mândria aceea că ardealul e fruntea. Acestea nu sunt doar niște exprimări pe care le folosim noi așa și glumim noi unii cu alții. Sunt niște lucruri sedimentate în cultura noastră locală și în colectiv. Adică noi trebuie să știm cum gândesc oamenii din zona respectivă și ce e important pentru ei. Ați văzut reclama cu fainoșag pe care o ține minte toată lumea. Produsul acesta cu fainoșag îl cumpără preponderent lumea din zona unde se produce și pentru că are acestă exprimare atașată brandului.


Sunt Alina Anghel, trainerul vostru de la Restart Camp și sper că v-a ajutat invitația mea la analiză. Iar dacă aveți nevoie de astfel de idei și de strategii pe care să le puteți pune în practică chiar de a doua zi, nu ratați următorul video!

________________________

Înscrie-te acum pe site-ul nostru, la secțiunea CursuriKomentarze


bottom of page