top of page

Arbitrul sau liderul echipei


Atunci când oamenii tăi trebuie să înceapă lucrul la un proiect nou te-ai săturat să fii în permanență arbitrul lor?

În orice activitate sau proiect este normal să apară diferențe în privința nevoilor sau a obiectivelor, iar acestea să ducă la dezacord și tensiune. De aici și până la conflict este un drum foarte scurt și, de multe ori, ca #Manager sau #Lider de echipă ești pus în situația de a media neînțelegeri în stadii avansate între membrii echipei.


Dacă sursa discordiei este chiar rivalitatea dintre doi profesioniști, echipa poate fi împiedicată să-și mai atingă obiectivele stabilite, iar membrii acesteia nu mai pot colabora eficient. În astfel de situații, este recomandat ca persoana cu rol de conducere să aibă abilități de comunicare și să abordeze cu deschidere situația concretă, atrăgând atenția asupra câtorva elemente esențiale:

  • fiecare membru al echipei este important – coordonatorul clarifică ce face fiecare, apoi ce nu face nimeni, dar ar fi de folos echipei să fie făcut;

  • fiecare sarcină trebuie realizată – coordonatorul echipei identifică care sunt sarcinile pentru fiecare membru și stabilește ce trebuie făcut atunci când acestea se suprapun sau atunci când apar sarcini care nu sunt încă preluate de nimeni?

  • orice idee de optimizare a lucrului în echipă este binevenită – coordonatorul încurajează fiecare membru să propună soluții pentru problemele pe care le întâmpină și să-și exprime opiniile într-o manieră care să nu-i jignească pe ceilalți, astfel încât focusul să rămână pe problema de rezolvat și nu să devieze către persoanele implicate.

Te așteptăm pe learning store-ul Restart Camp, să rezervi o oră de #ConsultantaPersonalizata cu Claudia Bujeniţă, în care să găsești soluții practice care aduc beneficii atât pentru evoluția membrilor echipei, cât și pentru succesul organizației. Pentru rezervare, intră aici: click


Iar dacă îți dorești să accesezi și tu un voucher de discount de peste 50%, te invit la unul dintre cursurile GRATUITE pe care le găsești pe site-ul nostru, la sectiunea Cursuri.

Postări recente

Afișează-le pe toate

Cum să te menții conectat la piața muncii? - ep.2

Ce înseamnă să te menții conectat la realitatea muncii din zona, din regiunea ta? Înseamnă să cunoști persoane care lucrează în domeniul în care tu lucrezi, sau în domeniul în care îți dorești să lucr

bottom of page