top of page

Aplic la toate joburile care cred că mi se potrivesc și... tot degeaba


Cand ai nevoie de un job nu esti doar in cautare de oferte, ci si de indicii.Multi #candidati se intreaba care e acel indiciu, acel ceva care le poate spune ca acesta e ROLUL, acesta e ANGAJATORUL si aceasta este CARIERA pe care trebuie sa o urmeze. Experienta ne invata ca uneori poti sa gasesti #rolul care-ti place, insa sa nu-ti convina #angajatorul, iar alteori se intampla exact invers.


De retinut este faptul ca atat #candidatul, cat si #angajatorul cauta “the perfect match”. Candidatul isi doreste o #echipa si un #manager cu care sa fie pe aceeasi lungime de unda, sa vina cu drag la lucru, sa i se ofere ghidarea necesara si sa simta ca e pe calea cea buna si ca va ramane pe termen lung in companie. #Angajatorul, la randul lui, isi doreste ca noul angajat sa se integreze si sa devina autonom repede, sa se potriveasca in contextul echipei si sa contribuie la atingerea obiectivelor in acord cu formarea sa profesionala.


Asadar, nu e suficient sa stii unde si cum sa cauti #OferteDeJoburi, ci trebuie sa ai capacitatea de a le filtra in functie de competentele tale actuale, de obiectivele profesionale, fara a trece cu vederea industria si tipul de angajator.Ideea nu este sa aplici la tot ce-ti pica sub ochi pe siteurile de joburi, pe Facebook sau Linkedin, ci sa gasesti acele #oportunitati care sa fie pentru tine, cel de acum, nu pentru profesionistul care iti doresti sa devii.


Dar ce faci atunci cand nu stii ce sa cauti si cum poti fi sigur ca e si ceea ce ti se potriveste?Simplu. Nu mai cauta indicii in afara. Fii strategic si intentionat. Petrece putin timp cu tine si parcurge un proces de introspectie. Nu trebuie sa fii singur, alege un #consultant, un #coach, un #mentor cu care sa vorbesti despre perioada prin care treci si care sa te asculte. Discuta despre tine cel de acum si actiunile tale, atat cu persoane apropiate, cat si cu altele care nu te cunosc atat de bine. Cere-le parerea legat de ce te framanta si analizeaza raspunsul, fara a-l compara cu ce ai tu in ganduri. Apoi filtreaza.


Data urmatoare cand vei intentiona sa mai aplici la un job, iti recomand inainte sa faci un exercitiu:recruteaza-te tu pe tine (imagineza-ti ce intrebari ti-ai adresa, cum ai testa anumite abilitati etc). Poate sa fie foarte interesat ceea ce descoperi daca privesti procesul din alt unghi.


Sunt Dora Brăhaiţa, trainerul tau de la Restart Camp si daca vrei sa-ti afli nivelul de atractivitate in fata angajatorilor + alte sfaturi utile atunci cand iti cauti un nou job sau colaborator, te astept la CURSUL GRATUIT din seria #RestartCamp - Introducere in Personal Branding & Atractivitate in fata angajatorilor si clientilor. Inscrie-te la sectiunea Cursuri din site-ul nostru.

Comentários


bottom of page