top of page

Al treilea pas în definirea unei strategii de EB: EVP - episodul 3 din 3Vom trece la pasul al treilea, foarte important: definirea employer value proposition, adică EVP-ul.


Știu, sună foarte pompos. Mai degrabă este tradus în promisiunea pe care angajatorul o face angajaților, candidaților săi, adică ne referim la ceea ce putem să oferim noi, care sunt valorile noastre puse într-o scurtă descriere a companiei.


Atunci când construim, fie că suntem o companie mică, fie că suntem o companie mare, când construim un EVP trebuie să avem clar în minte cum percep angajații curenți compania noastră, să creăm un mesaj în jurul părerii angajaților despre companie prin chestionare, prin survey-uri și, de asemenea, despre cum suntem percepuți în piață de către candidați, de către angajați, așa mai departe.


Pentru fiecare canditate persona avem nevoie de un EVP - un employer value proposition - care să reflecte tipologia candidatului ideal. De exemplu, la un moment dat, Microsoft avea un EVP foarte frumos ”Do what you love”, ceea ce, tradus puțin mai larg, înseamnă să muncești cu drag, să îți construiești o carieră la locul de muncă și să îmbini, că tot vorbim despre employer branding, să îmbini viața profesională cu viața personală.


Sunt Alexandra F. Iorga, trainerul tău de la @Restart Camp și sper că te-a ajutat invitația mea la analiză. Iar dacă ai nevoie de astfel de idei și de strategii pe care să le poți pune în practică chiar de a doua zi, dă Like & Follow paginilor noastre #RestartCamp.


Postări recente

Afișează-le pe toate

Cum să te menții conectat la piața muncii? - ep.2

Ce înseamnă să te menții conectat la realitatea muncii din zona, din regiunea ta? Înseamnă să cunoști persoane care lucrează în domeniul în care tu lucrezi, sau în domeniul în care îți dorești să lucr

Comments


bottom of page