top of page

Ajută vizitatorii să găsească informațiile pe site-ul tău


Vrei ca vizitatorii site-ului tău să găsească repede ceea ce caută? Utilizează bara de căutare internă! Aceasta este unul dintre factorii cruciali ai experienței pozitive a utilizatorilor pentru site-uri web și aplicații mobile.


Funcția de căutare internă permite utilizatorului să ajungă direct la informația căutată, fără a naviga pe pagini și meniuri. Atunci când setezi funcția pe site-ul tău, trebuie să ții cont de următoarele, pentru a obține un design intuitiv, care îmbunătățește experiența de căutare a interfeței tale de utilizator:

  • Plasează câmpul de căutare în cea mai vizibilă zonă interactivă;

  • Folosește o pictogramă ușor de recunoscut (pictograma cu o lupă este cea mai utilizată);

  • Oferă completarea automată a interogării;

  • Arată opțiunile imediat, dacă ai un meniu derulant;

  • Folosește filtre pentru a regla căutarea (un bun exemplu în acest sens sunt magazinele online).

Nu uita să analizezi rezultatele căutării interne: acestea îți vor spune de ce au nevoie și ce caută utilizatorii pe site, ajutându-te astfel să creezi un conținut relevant, care crește rata de conversie.


Sunt Georgeta Zamfir, trainerul tău de la Restart Camp și dacă vrei să afli mai multe despe modul în care design-ul te ajută să ai mai multi vizitatori pe site-ul web, te aștept la CURSUL GRATUIT Introducere în Design UX&UI (User Experience & User Interface) din seria #RestartCamp. Înscrie-te acum pe sectiunea Cursuri de pe site-u nostru. #CareerRestart #BusinessRestart

bottom of page